Maatschappelijk verantwoord en betrokken

Zo werken wij:

We hebben en hart voor het onderwijs

We kiezen voor groen en duurzaam

We zetten ons in voor lokale doelen

We investeren in stagiaires en studenten

Onderwijshart

Metafoor’s onderwijshart komt voort uit onze roots. Philip Kohnstamm richtteal in 1936 Stichting IVIO, Instituut voor Individueel Onderwijs, op. Metafoor Onderwijs is hieruit voortgekomen. Kohnstamm’s gedachtegoed leeft voort in onze organisatie.

Net als Kohnstamm staan wij voor kwaliteit en inclusiviteit. Wij werken aan het ‘het bevorderen van de zelfredzaamheid en het meedoen met de maatschappij’ zoals hij dat begin vorige eeuw voor zich zag. In dit blog kun je meer lezen over Kohnstamm.

Philip Kohnstamm

Duurzame keuzes

Voor de toekomst zijn groene keuzes belangrijk. Daarom kiezen wij zoveel mogelijk voor duurzaam. Bijvoorbeeld in de cadeaus die we kiezen voor onze relatiegeschenken en het openen van lokale vestigingen met korte afstanden tot onze klanten.

Ook bij onze evenementen maken we bewuste keuzes. Zo kiezen we bijvoorbeeld voor de maatschappelijk betrokken en duurzame catering van Fresh Table.

Duurzame keuzes

Lokale doelen

We vinden het belangrijk om ons in te zetten voor de omgeving waar we opereren. Vanuit de holding krijgt iedere medewerker een budget om goede doelen te ondersteunen. Zo hebben we bijvoorbeeld een bus gesponsord voor stichting Weet Hoe Je Leeft, een gehandicaptenorganisatie vlakbij ons kantoor Almere.

Maar we steken ook graag de handen uit de mouwen. Voor 2025 staan er weer een nieuwe handen-uit-de-mouwendag op de planning.

Lokale doelen

Studenten en stagiaires

We vinden het mooi om jongeren te zien groeien in ons bedrijf. Daarom bieden we regelmatig stageplekken aan voor verschillende studies. Ook zijn er vanuit de holding ontwikkelprogramma’s van jong talent.

Ook als studenten een bedrijf hebben opgericht voor school, ondersteunen we die graag. Zo bestelden we recentelijk gerecyclde tasjes bij Entwick, een bedrijf van studenten van de opleiding Retail en Ondernemerschap van het Windesheim in Zwolle.

Jongeren hebben de toekomst

Maak kennis met team van Metafoor Onderwijs!

Heb je nog vragen?

Wil jij meer informatie over hoe Metafoor Onderwijs jou of jullie kan helpen? Of wil je meer weten over onze maatschappelijke keuzes? Neem dan gerust contact met ons op!

Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo