INTERVIEW

Ontmoet recruiter Nicolette

Door: Sietske Broekhuizen | Gepubliceerd op: 27-09-2024

“Samenwerken voor de perfecte match”

Van kookwedstrijdorganisator tot surrogaat oma en hardwerkende professional: onze recruiter Nicolette heeft vele kanten. In deze blog stellen we haar aan jullie voor.

Wie op zoek is naar gezelligheid hoeft bij het kantoor van Metafoor Onderwijs in Almere alleen maar een kopje thee te gaan halen. De waterkoker staat vlak bij het bureau van Nicolette Lindhout en die is altijd in voor een praatje. Over lekker eten bijvoorbeeld. Niet voor niets was ze de initiator én jury voor de fameuze kookwedstrijd op kantoor.

In haar vrije tijd is Nicolette vaak buiten de deur te vinden. Ze geniet van etentjes, theaterbezoeken en het samenzijn met haar vrienden én surrogaat kleinkinderen. “Het is heerlijk om die momenten van ontspanning te hebben. Ik krijg daar energie van,” zegt ze.

Van horeca naar recruitment

Nicolette werkte meer dan tien jaar in de hotel- en restaurantbranche. Hoewel ze haar werk daar leuk vond, maakte haar sociale kant het moeilijk om de onregelmatige werktijden vol te houden. “De horeca is leuk, maar je werkt altijd als een ander vrij is en andersom,” legt ze uit.

“Ik vind het belangrijk om met elkaar samen
te werken”

Na een aantal jaren ervaring bij verschillende arbeidsbemiddelingsbureaus kwam Nicolette terecht bij Metafoor Onderwijs. Haar dienstverlenende achtergrond in de horeca bleek hier verrassend goed van pas te komen. “In de horeca ben je heel dienstverlenend en dat moet je als recruiter ook zijn. Je wilt zorgen dat je klant tevreden is en een goede match maakt. Daar zitten heel veel raakvlakken in,” vertelt ze.

Persoonlijk contact

“We hebben een leuk, hecht team en ik voel me echt thuis hier.” Zegt Nicolette over haar team. “Ik vind het belangrijk om met elkaar samen te werken en niet solistisch bezig te zijn. Natuurlijk heb je je eigen dingen, maar het is fijn om het ook met elkaar te doen.”

Ook met haar klanten en kandidaten is Nicolette inmiddels meer dan vertrouwd. Ze belt ze regelmatig om te kijken of de match die ze zorgvuldig gemaakt heeft nog goed werkt. “Als je hoort dat alles goed gaat en beide partijen blij zijn, krijg je daar een kick van.”

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het onderwijs?

Nicolette helpt je graag verder.
Contact opnemen

Sietske Broekhuizen
Auteur
Studeerde Journalistiek in Ede en werkte daarna jaren in de non-profit sector. Schrijft hier over wat (aankomend) docenten bezighoudt. Sietske Broekhuizen (Hengelo, 1988) geeft ook les aan communicatiespecialisten uit niet-Westerse landen.
Metafoor onderwijs footer logo
Metafoor onderwijs footer logo